25 jaar cursusmateriaal voor veiligheidscursussen

Client
hetveiligheidsboek.nl
Services
Design, ontwikkeling en hosting

Hetveiligheidsboek.nl ontwikkelt en publiceert al ruim 25 jaar cursusmateriaal voor veiligheidscursussen. Zo is er zeer actueel materiaal, inclusief proefexamens, voor BHV, B-VCA en EHBO. Een aantal jaar geleden werd er een systeem ontwikkeld, wat niet meer naar voldeed. Wij mochten het digitale platform volledig herontwikkelen.

Ga naar hetveiligheidsboek.nl

E-learning

We ontwikkelden een zeer complete maatwerk e-learning omgeving met talloze functionaliteiten.

Webshop

Voor het bestellen van de fysieke cursusboeken en digiboeken is een maatwerk webshop ontwikkeld.

Opleidersaccount

Opleiders kunnen zelf inloggen, cursisten beheren, de voortgang volgen en snel nieuwe bestellingen plaatsen.

De uitdaging

De grootste uitdaging zat eigenlijk in het verleden. Er was een e-learning systeem ontwikkeld door een andere partij, maar niet naar tevredenheid. De software was eigenlijk pas kort geleden opgeleverd, maar voelde bij oplevering al gedateerd aan. Daarnaast functioneerde niet alles naar behoren. Tijd om dat aan te pakken en het beter te doen!  

Wij werden ingeschakeld om het volledige platform onder handen te nemen. Na een korte inventarisatie bleek doorontwikkeling geen goede optie. De keus viel op herontwikkelen met een volledige migratie van alle data. Klanten, cursisten, bestellingen moesten gemigreerd worden. De klanten van hetveiligheidsboek.nl zouden zo weinig mogelijk last van de vervanging moeten hebben. 

We proberen altijd zo snel mogelijk échte gebruikers het systeem te laten gebruiken. Dat zorgt voor de allerbeste feedback en een soepele lancering. Samen met hetveiligheidsboek.nl hebben we een maand voor de lancering een testfase georganiseerd, waarin klanten de mogelijkheid hadden om ontwikkelde functionaliteit te testen en feedback te geven. Door de feedback die uit die testfase kwam hebben we nog goed kunnen bijsturen. 

Het resultaat is een uitgebreid bestelproces voor particuliere en zakelijke klanten, een moderne e-learning omgeving voor cursisten én een uitgebreide opleidersaccount waarin de opleider zelf de touwtjes in handen heeft. Het is geen eindresultaat, want we zijn samen aan de slag om het platform door te ontwikkelen. 


Get in touch

Meer weten over deze case?

Neem contact op
0 bubbles popped